Distributie, Franchise en Agentuur

“Wij zijn dé sparring partner voor het optuigen en verbeteren van de distributiekanalen voor uw producten en diensten.”

Wij richten ons op distributie, franchise en agentuur. Reputatie, service en merkpositionering spelen een belangrijke rol. Franchise is een van de meeste succesvolle businessmodellen en heeft een enorme vlucht genomen over de hele wereld, inclusief Europa. De regels op het gebied van franchise zijn sterk in beweging. Franchisegevers in Nederland hebben sinds 2016 te maken met zelfregulering, de Nederlandse Franchise Code, en mogelijke gevolgen van wettelijke verankering daarvan. De relatie met een franchisevereniging is cruciaal. Wij staan partijen bij als sparringpartner en in geschillen om tot een gezond en evenwichtig inspraakproces te komen.

Selectieve distributie biedt voordelen vanuit kwaliteitsoogpunt maar brengt ook complexe vereisten met zich mee. Exclusieve distributie kan effectief zijn, maar vergroot de afhankelijkheid van één partij om het merk te vertegenwoordigen. Handel vindt steeds meer online plaats. Consignment stock, commissionair, lastgeving, en snelle en complexe logistiek spelen een grotere rol in een door e-commerce gedreven wereld. Social networking, loyalty programma’s, prijsvergelijkingssites, ambient intelligence, dynamic pricing, en verkoop door open marktplaatsen beïnvloeden de keten. Een gericht en geïntegreerd omnichannel beleid is nodig om offline én online succesvol te zijn.

Wij hebben specialistische expertise in sales, manufacturing, procurement, sourcing, warehousing, logistics, transport en compliance (zoals mededingingsrecht, pricing, product safety, recall, en labelling). Dit begint bij het opstellen van deugdelijke contracten toegespitst op de praktijk. Dit kan om complexe internationale samenwerkingsovereenkomsten gaan, of meer gestandaardiseerde documenten zoals algemene inkoop – en verkoopvoorwaarden. Samenwerking is gericht op de toekomst, maar het kan nodig zijn van een partner afscheid te nemen. De samenwerking kan zijn vastgelopen, verwachtingen teleurgesteld, of het franchiseconcept of de distributie-strategie wordt gewijzigd. Soms is het nodig van (veel) distributeurs of franchisenemers tegelijk afscheid te nemen. Wij hebben een visie op beëindigingstrajecten in Nederland, en ook veel ervaring over de grenzen in Europa, Amerika, het Midden- Oosten, Azië en Afrika. Wij adviseren en als het nodig is procederen, om tot een snel en effectief resultaat te komen.

Het team is sterk internationaal georiënteerd en bedient vooral multinationals en sterke nationale spelers met internationale ambitie. Wij zijn actief in alle sectoren, en hebben specialistische expertise in Fashion & Retail, Pharmaceuticals, Technologie, Hospitality, Travel & Leisure.

In haar dienstverlening staat Team Commercial bekend om haar uitmuntende servicegerichtheid, kennis van de markt, innovatie en kostenefficiëntie.

Wij bieden wereldwijde oplossingen als lead counsel samen met specialistische buitenlandse advocatenkantoren via de Customized Alliance, specialistische netwerken voor dit vakgebied zoals EuroFranchise Lawyers en het Terralex-netwerk.

Legal 500 EMEA 2017 – Retail – Tier 2

Commercial and competition specialist Martine de Koning leads Kennedy Van der Laan’s practice; she is particularly strong in cross-border franchising, distribution, procurement and commercial contracts. Recent work includes representing Albert Heijn in proceedings against Pollemans regarding the latter’s desired implementation of an age-verification system. The department advised Nike Europe on various contentious and non-contentious matters.


 

Who’s Who Legal 2017 – Franchise

Martine de Koning is recommended as expert and thought leader.

Martine de Koning

Martine de Koning

Advocaat, Partner

  • Martine de Koning https://kvdl.nl/onze-mensen/martine-de-koning/ Advocaat, Partner +31 20 5506 639 martine.de.koning@kvdl.com http://nl.linkedin.com/in/martindedekoning
  • Bart-Adriaan de Ruijter https://kvdl.nl/onze-mensen/bart-adriaan-de-ruijter/ Advocaat, Counsel +31 20 5506 659 bart.de.ruijter@kvdl.com http://nl.linkedin.com/pub/bart-adriaan-de-ruijter/4/a80/180
  • Jelle Blom https://kvdl.nl/onze-mensen/jelle-blom/ Advocaat +31 20 6605 873 jelle.blom@kvdl.com https://www.linkedin.com/in/jelleblom
  • Renske Sinke https://kvdl.nl/onze-mensen/renske-sinke/ Advocaat +31 20 5506 868 renske.sinke@kvdl.com https://nl.linkedin.com/in/renske-sinke-5973b421