Nieuwe uitgave: Arbeidsrecht en mediation

arbeidsrecht-en-mediation-3e-drukEen volledig up-to-date boek dat alle informatie bevat die nodig is voor mediators, advocaten en anderen om mediations in arbeidszaken te begeleiden. Deel 8 in de Mediationreeks van Sdu, door Eva Knipschild en Simon van IJsendoorn. Bestel het boek via de website van Sdu: Arbeidsrecht en mediation (3e druk).

Mediation heeft in de arbeidsrechtelijke praktijk een plaats veroverd die het noodzakelijk maakt dat de mediator en andere professionals, die zich met individuele arbeidsconflicten bezighouden, niet alleen kennis hebben van mediation, maar ook van de juridische context. Het boek Arbeidsrecht en mediationbeoogt daarin te voorzien.

Behandeld worden onder andere de principes waarop mediation is gebaseerd, de verschillende mediationstijlen die betrokkenen kunnen tegenkomen, conflictsituaties in arbeidsverhoudingen en de verwijsbaarheid naar mediation. Daarnaast wordt dieper ingegaan op het arbeidsrecht, met een focus op het ontslagrecht, dat met de komst van de Wet werk en zekerheid in 2015 volledig is gewijzigd. Ook wordt gepubliceerde jurisprudentie op het snijvlak van mediation en arbeidsrecht besproken en geanalyseerd.

Eva Knipschild en Simon van IJsendoorn van Kennedy Van der Laan bewerkten de tweede druk uit 2013, tot deze derde druk. Het resultaat is een volledig up-to-date boek dat alle informatie bevat die nodig is voor mediators, advocaten en anderen om mediations in arbeidszaken te begeleiden. Bestel het boek via de website van Sdu: Arbeidsrecht en mediation (3e druk).

 

Over Eva en Simon

Eva Knipschild | Kennedy Van der Laan

Eva is advocaat en MfN-registermediator op het gebied van arbeidsrecht en medezeggenschapsrecht. De mediations die zij behandelt zijn voornamelijk individuele en collectieve arbeidsrechtelijke kwesties en geschillen op het gebied van medezeggenschap. Bekijk het volledige profiel van Eva.

 

 

 

 

 

Simon van IJsendoorn

Simon is advocaat en mediator en houdt zich bezig met alle aspecten van het arbeidsrecht, met een nadruk op collectieve en individuele ontslagzaken. Vraagstukken met betrekking tot disfunctionerende werknemers, ziekte en re-integratie en reorganisaties behoren tot zijn dagelijkse praktijk. Bekijk het volledige profiel van Simon.

 

 

 

Lees meer over ons mediation team.