Marita Hoogeveen versterkt arbeidsrechtpraktijk Kennedy Van der Laan

Marita Hoogeveen - Kennedy Van der LaanAmsterdam, maandag 19 augustus 2013 – Deze maand is advocaat Marita Hoogeveen gestart bij Kennedy Van der Laan. Zij zal haar werk als arbeidsrechtadvocaat combineren met haar promotieonderzoek aan de Universiteit van Amsterdam. Met de komst van Marita is het team Arbeid van Kennedy Van der Laan verder uitgebreid en telt de arbeidsrechtpraktijk 19 advocaten.

Marita Hoogeveen studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam, met als afstudeerrichtingen Arbeidsrecht en Privaatrecht. Na enkele jaren als docent/onderzoeker Privaatrecht te zijn verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit, maakte Marita in 2010 de overstap naar de advocatuur door in dienst te treden bij DLA Piper.

Naast haar werk als advocaat is Marita eindredacteur van het vaktijdschrift ArbeidsRecht en vaste medewerker van het tijdschrift Bedrijfsjuridische Berichten. Marita publiceert en doceert regelmatig over diverse onderwerpen, waaronder flexibele arbeidsrelaties, disfunctioneren en werkgeversaansprakelijkheid. Daarbij is Marita één van de vaste auteurs van de handboeken Arbeidsrecht in overnames en reorganisaties, SDU Commentaar Arbeidsrecht en SDU Commentaar Vermogensrecht.

Met ingang van 1 augustus 2013 is Marita werkzaam als arbeidsrechtadvocaat bij Kennedy Van der Laan. Daarnaast schrijft zij een proefschrift over nietigheden en vernietigbaarheden in het arbeidsrecht.

Auteur(s)

  • Sandra LeenhoutsSandra Leenhouts