Kennedy Van der Laan, ABN AMRO en ING delen gemeenschappelijke liefde voor kunst

De verbindende rol van kunst tussen cliënt en advocaat: dat de relatie tussen een opdrachtgever en een dienstverlener niet alleen een zakelijk karakter hoeft te hebben, bewijst de gezamenlijke tentoonstelling van kunstcollecties van Kennedy Van der Laan, ABN AMRO en ING. ABN AMRO en ING hebben hun kunstcollecties voor ruim drie maanden in bruikleen gegeven aan het advocatenkantoor.

Met de expositie genaamd ‘Colourful Minds’ delen de drie partijen hun gemeenschappelijke liefde voor kunst. In de periode van 12 december 2012 tot midden maart 2013 is de hal en receptie van het kantoorpand aan de Haarlemmerweg 333 in Amsterdam verrijkt met kunstwerken van gerenommeerde kunstenaars als Toon Verhoef, Sara van der Heide, Michael Raedecker en Roger Raveel.
De hal en de receptie van het kantoor van Kennedy Van der Laan zijn niet lang geleden ingrijpend onder handen genomen door kunstenaar Krijn de Koning. Hij maakte een modern kunstwerk “dat je buiten al een gevoel geeft dat er iets is”. In deze nieuwe ruimte is de eigen kunstcollectie van Kennedy Van der Laan verrijkt met werken die ABN AMRO en ING het advocatenkantoor voor drie maanden in bruikleen hebben gegeven. In totaal worden 40 werken in een museale opstelling in de hal en op de eerste verdieping getoond.

Verdieping van een goede relatie

Een goede relatie met haar cliënten staat hoog in het vaandel bij Kennedy Van der Laan. “Wij werken graag en goed samen en zijn voortdurend op zoek naar manieren om deze samenwerking te verbeteren en uit te bouwen. Soms lukt dat op een wel heel bijzondere manier. We zijn enorm trots dat we door de samenwerking met onze cliënten ABN AMRO en ING deze unieke kunstcollectie voor even in huis hebben”, aldus Casper Schouten, managing partner van Kennedy Van der Laan.

Kunstentoonstelling Colourful MindsFotografie: Pieter Sloëtjes

De rol van kunst

Kunstenaar Erik Mattijssen, vaste adviseur van de Kunstcommissie van Kennedy Van der Laan, vult aan: “Kunstwerken vertegenwoordigen bij Kennedy Van der Laan een autonome waarde. Sinds de oprichting in 1992 gaat het bij Kennedy Van der Laan nooit om status of spektakel. Door het inrichten van wisselende tentoonstellingen in de hal van het kantoor is er elke twee maanden iets nieuws te beleven. De kunstwerken zorgen voor een prikkel en kunstenaars zijn blij hun werk te tonen in een moedig en hip advocatenkantoor.” Casper Schouten vult aan: “Al vanaf het begin, toen Kennedy Van der Laan het kantoor begon, is de gedachte dat kunstenaars de medewerkers uit hun routine halen, ze verbreden ons blikveld en ze zorgen voor levendige discussies binnen kantoor. Nog steeds helpt kunst ons met het verwezenlijken van onze droom: een betrokken, innovatief kantoor dat tegelijkertijd topkwaliteit levert”.

Kunst voor het publiek

In het bijzijn van de kunstenaars en relaties van Kennedy Van der Laan werd de kunstcollectie op dinsdag 26 februari feestelijk ingewijd door Deborah Wolf. Zij was gedurende twintig jaar verantwoordelijk voor de opbouw van de ABN AMRO Collectie. In die periode werden vele topstukken aangeschaft. Van 27 februari tot 16 maart a.s. wordt de kunstcollectie beperkt opengesteld voor het publiek. De collectie bestaat uit werken van: Toon Verhoef, Sara van der Heide, Roger Raveel, Michael Raedecker, Douwe Elias, Gé Karel van der Sterren en Natasja Kensmil.

Rondleiding Erik MattijssenFotografie: Pieter Sloëtjes

 

Contactpersoon

  • Sandra LeenhoutsSandra Leenhouts