Handboek ‘International Compliance’ gepubliceerd met bijdrage van Kennedy Van der Laan

Onder leiding van Jan Schouten werkte een team van specialisten van Kennedy Van der Laan mee aan de totstandkoming van het compliance handboek: ‘International Compliance: Legal Requirements of Business Organisation in 30 Countries’. Het handboek bevat een uitgebreid overzicht van de belangrijkste compliance regelgeving in 30 landen, en is bedoeld voor bedrijfsjuristen, compliance managers en medewerkers van Risk & Compliance afdelingen van multinationals.

Per land wordt een overzicht gegeven van de wettelijke verplichtingen op de meest relevante compliance gebieden en worden aansprakelijkheidsrisico’s voor de onderneming, de bestuurders, leidinggevenden en de aandeelhouders toegelicht. Daarbij bevat het boek nuttige tips voor buitenlandse aandeelhouders en compliance/juridische afdelingen voor een goed werkend compliance management systeem. Het Compliance team van Kennedy Van der Laan geeft een overzicht van de belangrijkste compliance verplichtingen in Nederland.

Het boek is geschreven op initiatief van redacteur Dr. Konstantin von Busekist, hoofd van KPMG Law Compliance Practice en is uitgegeven door C.H. Beck en Hart Publishing.
Meer (bestel)informatie is te vinden op beck-shop.de.

Het team Compliance van Kennedy Van der Laan bestaat uit:

Jan Schouten, partner Corporate Transactions en notaris
Annemieke van der Beek, partner Mededingingsrecht en Europees recht
Hester de Vries, partner Privacy
Bart de Ruijter, counsel Banking & Finance
Jan Broekhuizen, partner Banking & Finance
Jan van der Grinten, partner Bestuursrecht
Peter van den Broek, partner Verzekeringen & Aansprakelijkheid
Soo-ja Schijf, advocaat Arbeidsrecht

Auteur(s)

  • Jan SchoutenJan Schouten