Boek ‘Arbeidsrecht en mediation’ volledig geactualiseerd

Ondertussen is de derde druk van ‘Arbeidsrecht en mediation’ verschenen. Bestel hem op de website van Sdu.

 

Kennedy Van der Laan en Sdu Uitgevers publiceren tweede druk

Samen met Sdu Uitgevers heeft Kennedy Van der Laan een tweede druk uitgebracht van het boek ‘Arbeidsrecht en mediation’. De arbeidsrechtspecialisten en mediators Eva Knipschild en Anika Bongers bewerkten de eerste druk die in 2007 verscheen. Het resultaat is een volledig geactualiseerd boek dat alle informatie bevat die nodig is voor advocaten en anderen om mediations in arbeidsrechtzaken te begeleiden.

Mediation heeft in de arbeidsrechtelijke praktijk inmiddels een plaats veroverd die het noodzakelijk maakt dat de professional, die zich met individuele arbeidsconflicten bezighoudt, kennis heeft over mediation en de juridische context daarvan. Het boek ‘Arbeidsrecht en mediation’ voorziet daarin. Behandeld worden onder andere de principes waarop mediation is gebaseerd, de verschillende mediationstijlen die betrokkenen tegen kunnen komen, conflictsituaties in arbeidsverhoudingen en de verwijsbaarheid naar mediation. Ook wordt jurisprudentie op het snijvlak van mediation en arbeidsrecht besproken en geanalyseerd.

Eva Knipschild en Anika Bongers bewerkten de eerste druk uit 2007, geschreven en bedacht door Johan Pel, advocaat en partner bij Kennedy Van der Laan. Johan is in juni 2012 veel te vroeg overleden. “Hij was voor kantoor een bron van inspiratie en enthousiasme ten aanzien van mediation. Johan is niet meer toegekomen aan de door hem voorgenomen bewerking van het boek. Op zijn verzoek hebben wij het boek geactualiseerd, waardoor het ook de komende jaren weer waardevol is voor de professional in de mediationpraktijk”, aldus Eva Knipschild, arbeidsrechtadvocaat, mediator en partner bij Kennedy Van der Laan.

Anika en Eva lieten de opbouw van het boek en de hoofdstukindeling in stand en hebben recente ontwikkelingen verwerkt. Tevens hebben zij de jurisprudentie aangevuld tot 1 maart 2013 en daarbij de schrijfwijze van Johan voortgezet. Met de bewerking bevat deze tweede druk alle benodigde informatie voor advocaten en anderen om mediations in arbeidsrechtzaken te begeleiden.

Verkoopinformatie:
Ondertussen is de derde druk van ‘Arbeidsrecht en mediation’ verschenen. Bestel hem op de website van Sdu.

Auteur(s)

  • Sandra LeenhoutsSandra Leenhouts