Mens en maatschappij

In ons vak is het onze verantwoordelijkheid het belang van onze cliënten te dienen. Tegelijkertijd zijn we ook een onderneming met een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Een grote sociale betrokkenheid – bij onze cliënten, onze omgeving en onze mensen – en een toekomstgerichte visie zijn deel van onze bedrijfscultuur. In de praktijk vertalen we dit door speciale aandacht voor een duurzame bedrijfsvoering en het zijn van een sociale partner voor onze buurt, maar ook in de keuzes voor het type zaken dat we doen.

Bijzondere zaken en inzet voor mensenrechten
Bevlogenheid en betrokkenheid zorgen ervoor dat wij als kantoor graag meewerken aan spraakmakende zaken die de maatschappij ten goede kunnen veranderen en/of waarin maatschappelijke issues kunnen worden aangekaart. Daarom participeren wij in het Public Interest Litigation Project, een tweejarige pilot van het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM). Daarnaast kiezen wij ervoor om organisaties met een uitgesproken maatschappelijk karakter in aanmerking te laten komen voor een korting op onze tarieven. Lees meer.

Duurzame bedrijfsvoering
Onze interne bedrijfsvoering is milieubewust: als het om CO2 gaat, werkt Kennedy Van der Laan volledig neutraal. Bij Kennedy Van der Laan krijg je géén auto van de zaak, maar een fiets. Zonnepanelen, biologische maaltijden tijdens de lunch en energiebesparende lampen zijn andere voorbeelden van ons duurzame beleid. De resterende uitstoot compenseren we door aankoop van gecertificeerde rechten, waarmee we groenprojecten ondersteunen. Duurzame en energiezuinige toepassingen in kantoor zijn bij ons dus een vanzelfsprekendheid. Lees meer.

Sociale partner voor onze omgeving
Onze kennis en capaciteiten delen we graag met anderen. Daarom zijn we nauw betrokken bij de activiteiten in onze buurt, zoals JINC. Deze non-profit organisatie helpt jongeren uit achterstandswijken op weg naar een goede startpositie op de arbeidsmarkt. Daarnaast ondersteunt Kennedy Van der Laan verschillende initiatieven in het tegenover ons kantoor gelegen Westerpark, zoals Business4Bees en het Ketelhuis. Ook buiten onze buurt zijn wij actief. Zo gaat ieder jaar een van onze medewerkers via de stichting People4Change voor een maatschappelijke stage naar het buitenland en zetten diverse kantoorgenoten zich in voor de activiteiten van Amnesty International en Lawyers for Lawyers. Lees meer.