HR Masterclass III “Talent ontwikkeling: in-, door- en uitstroom van toppers”

HR Masterclasses @Microlab
Dare the Future!

Organisaties veranderen in hoog tempo en ontwikkelen nieuwe structuren en vormen van samenwerken. Nieuwe generaties en een veranderende arbeidsmarkt vragen om flexibiliteit, wendbaarheid en minder hiërarchie. Technologie is daarbij de grote versneller. Kortom: het vakgebied HR is in transformatie en vindt zichzelf opnieuw uit.

Wij, Kennedy van der Laan en Treams, hebben elkaar dit jaar ontmoet als buren in Microlab op Strijp-S in Eindhoven. In onze gesprekken vinden wij elkaar in onze visie op HR. Vanuit heel verschillende perspectieven zijn we dagelijks bezig om HR strategischer, intelligenter en waardevoller te maken. Dat doen we voor onze klanten, maar uiteraard ook intern voor onze eigen organisaties. Het afgelopen jaar hebben wij onze kennis en ervaring op dit gebied in een 4-delige reeks exclusieve masterclasses met u gedeeld. Met praktische tips, voorbeelden en achtergronden hebben we u laten zien hoe u HR future-proof maakt.

Masterclass III Talent ontwikkeling: in-, door- en uitstroom van toppers
HR is future-proof als het direct bijdraagt aan de strategie en ambitie van de organisatie. Een van de belangrijkste taken van HR is het binnenhalen, ontwikkelen en binden van talent dat de organisatie morgen nodig heeft. Ook het afscheid nemen van medewerkers is binnen HR onvermijdelijk. Hoe richt je dit als HR op een goede wijze in?

Treams praatte u bij over de strategische kant. Medewerkers stappen in op de strategie en visie van het bedrijf als ze in dienst komen. Vaak valt dit al snel tegen als medewerkers eenmaal aan het werk zijn: het plaatje van buiten klopt niet met het plaatje van binnen. De employee journey is niet uitgedacht en is niet inspirerend. Zonde! Het is helemaal niet zo moeilijk. De basis van talentontwikkeling is aandacht en waardering. Maar hoe match je het juiste talent met de cultuur binnen uw organisatie? Hoe borg je een goede opvolging?

Kennedy Van der Laan heeft u laten zien welke vormen van flexibele arbeid er zijn en wat hierbij de aandachtspunten zijn. Ook hebben zij de uitstroom belicht: wat zijn de regels op dit vlak? En hoe zit het precies met de transitievergoeding en de aftrekposten?

De masterclasses waren exclusief toegankelijk voor CEO’s, HR directeuren en HR specialisten. Zo boden de bijeenkomsten ook de mogelijkheden om onderling ervaringen te delen.

Treams en Kennedy Van der Laan