HR Masterclass II “Future-proof beoordelen”

HR Masterclass

Organisaties veranderen in hoog tempo en ontwikkelen nieuwe structuren en vormen van samenwerken. Nieuwe generaties en een veranderende arbeidsmarkt vragen om flexibiliteit, wendbaarheid en minder hiërarchie. Technologie is daarbij de grote versneller. Kortom: het vakgebied HR is in transformatie en vindt zichzelf opnieuw uit.

Wij, Kennedy van der Laan en Treams, ontmoetten elkaar als buren in Microlab op Strijp-S in Eindhoven. In onze gesprekken vinden wij elkaar in onze visie op HR. Vanuit heel verschillende perspectieven zijn we dagelijks bezig om HR strategischer, intelligenter en waardevoller te maken. Dat doen we voor onze klanten, maar uiteraard ook intern voor onze eigen organisaties. Graag delen wij onze kennis en ervaring op dit gebied in een 4-delige reeks exclusieve masterclasses. Met praktische tips, voorbeelden en achtergronden laten we u zien hoe u HR future-proof maakt.

Masterclass II Future-proof beoordelen
Het ouderwetse functionerings- en beoordelingsformulier leidt tot frustratie omdat het niet bijdraagt aan een betere dialoog. Performance management is future-proof als mensen er blij van worden, het inspireert en leidt tot betere prestaties. Maar hoe richt je dat in op zo’n manier dat je nog steeds voldoende borgt en vastlegt?

Tijdens deze masterclass vertelt Treams meer over eigentijdse beoordelingsmethoden. Traditionele functionerings- en beoordelingsformulieren werken vaak niet omdat 2 keer per jaar geen natuurlijk ritme is om met elkaar in gesprek te zijn. Als medewerker spreek je je manager veel vaker. Het gaat erom die dagelijkse dialoog, die er toch al is, effectiever en leuker te maken. Als je elke dag weet hoe je ervoor staat, weet je precies waar je aan toe bent. Digitaliteit is een fantastisch instrument om daarbij te helpen. Online tools helpen om offline betere gesprekken te voeren en op de juiste momenten aandacht te geven.

Kennedy Van der Laan belicht de juridische kant van (dis)functioneren en beoordelen. Welke stappen moet je nemen om een nieuwe beoordelingsmethodiek in te voeren? Maar ook: hoe werkt het opbouwen van een ontslagdossier en wat heb je minimaal nodig aan informatie over prestaties als het komt tot een ontslagprocedure?

De masterclasses zijn exclusief toegankelijk voor CEO’s, HR directeuren en HR specialisten. Zo bieden de bijeenkomsten ook de mogelijkheden om onderling ervaringen te delen. Voel u uiteraard vrij om deze uitnodiging met bekenden te delen!

Indien u geïnteresseerd bent in het bijwonen van onze masterclass “Future-proof beoordelen” op 4 juli a.s. van 12:30-14:00 uur, neem dan contact op met Patricia Linscheer. 

Wij hopen u bij deze sessie te mogen verwelkomen!

Treams en Kennedy Van der Laan