HR Masterclass I “HR inrichten na een fusie, overname of groei van uw organisatie”

HR Masterclasses @Microlab
Dare the Future!

Organisaties veranderen in hoog tempo en ontwikkelen nieuwe structuren en vormen van samenwerken. Nieuwe generaties en een veranderende arbeidsmarkt vragen om flexibiliteit, wendbaarheid en minder hiërarchie. Technologie is daarbij de grote versneller. Kortom: het vakgebied HR is in transformatie en vindt zichzelf opnieuw uit.

Wij, Kennedy van der Laan en Treams, ontmoetten elkaar als buren in Microlab op Strijp-S in Eindhoven. In onze gesprekken vinden wij elkaar in onze visie op HR. Vanuit heel verschillende perspectieven zijn we dagelijks bezig om HR strategischer, intelligenter en waardevoller te maken. Dat doen we voor onze klanten, maar uiteraard ook intern voor onze eigen organisaties. Graag delen wij onze kennis en ervaring op dit gebied in een 4-delige reeks exclusieve masterclasses. Met praktische tips, voorbeelden en achtergronden laten we u zien hoe u HR future-proof maakt.

Masterclass I HR inrichten na een fusie, overname of groei van uw organisatie
Na een fusie of periode van (explosieve) groei is het belangrijk dat mensen, werkwijzen en contracten op een goede manier harmoniseren en structureren. Een uitdagende klus! Vanuit HR is er in de volle breedte werk te verrichten: hoe stroomlijn je op een goede manier je cultuur, instrumenten en contracten?

Treams vertelt tijdens deze masterclass meer over het samenbrengen van verschillende culturen, werkwijzen en leiderschap. Vaak brengt een fusie of groei een nieuwe manier van werken met zich mee. Hoe krijg je iedereen aan boord? En hoe zorg je ervoor dat in de nieuwe setting mensen fijn samenwerken en weten waar ze aan toe zijn?

Kennedy Van der Laan zal u bijpraten over de juridische kant van zo’n traject, bijvoorbeeld over het samenbrengen van contracten en voorwaarden aan de hand van voorbeelden en cases uit de praktijk. Wanneer kun je arbeidsvoorwaarden bijvoorbeeld eenzijdig wijzigen? En hoe harmoniseer je arbeidsvoorwaarden op een goede manier? Hoe pak je het aan met de OR?

Resultaat: u weet wat u te doen staat en met praktische tips kunt u aan de slag om in uw organisatie de puntjes op de ‘i’ te zetten.

De masterclasses zijn exclusief toegankelijk voor CEO’s, HR directeuren en HR specialisten. Zo bieden de bijeenkomsten ook de mogelijkheden om onderling ervaringen te delen. Voel u uiteraard vrij om deze uitnodiging met bekenden te delen!

Onze eerste masterclass “HR inrichten na een fusie, overname of groei van uw organisatie” heeft u helaas gemist. Mocht u geïnteresseerd zijn in één van onze andere masterclasses, neem dan contact op met Bianca Evers. 

Wij hopen u te mogen verwelkomen!

Treams en Kennedy Van der Laan